- Szczegóły
- Patrycja Pruszkowska
- Kategoria: Projekty
- Odsłony: 67
W dniu dzisiejszym, podczas eksplorowania Śląska, na zaproszenie koordynator projektu Tecnica Siciliana, Patrycji Pruszkowskiej, szkołę odwiedzili przedstawiciele organizacji EProjectConsult.
- Szczegóły
- Marek Sikora
- Kategoria: Projekty
- Odsłony: 291
W dniach 25-26 września klasy drugie technikum miały okazję uczestniczyć w wycieczce zorganizowanej w ramach programu Ministerstwa Edukacji Narodowej „Podróże z klasą”. Celem przedsięwzięcia jest uatrakcyjnienie procesu edukacyjnego młodzieży poprzez umożliwienie im poznawania tradycji, kultury oraz osiągnięć polskiej nauki. Przedsięwzięcie ma też wspomóc realizację podstaw programowych kształcenia ogólnego dla szkół średnich, a także urozmaicić zajęcia edukacyjne, dzięki czemu nauka nabiera praktycznego wymiaru. Uczenie oparte na praktycznym odkrywaniu kultury, czy też eksperymentowaniu w centrach nauki, tworzy uczniom warunki do zdobywania nowych umiejętności w niepowtarzalnym środowisku edukacyjnym.
- Szczegóły
- Patrycja Pruszkowska
- Kategoria: Projekty
- Odsłony: 551
W dniu dzisiejszym zostaliśmy zaproszeni do siedziby firmy naszego włoskiego partnera, EProjectConsult, gdzie miała miejsce oficjalna finalizacja praktyk na Sycylii. Wydarzenie zostało połączone z uroczystym wręczeniem certyfikatów uczestnictwa w mobilności w ramach projektu Erasmus plus, partycypantom projektu Tecnica Siciliana.
Zapraszamy do fotorelacji z tego wydarzenia.
- Szczegóły
- Patrycja Pruszkowska
- Kategoria: Projekty
- Odsłony: 1149
BROSZURA INFORMACYJNA
PRAKTYKI ZAGRANICZNE
Barcellona Pozzo di Gotto
07.04.2024 – 21.04.2024
Podsumowanie tegorocznej edycji projektu znajduje się w pliku do pobrania.
- Szczegóły
- Patrycja Pruszkowska
- Kategoria: Projekty
- Odsłony: 509
Włosi goszczą nas w różnych miejscach miasta, wszędzie racząc typowymi specjałami sycylijskimi. Jedną z takich restauracji jest DOP - najlepsza restauracja w Barcellonie. Termin Denominazione di Origine Protetta, w skrócie DOP, to włoskie oznaczenie jakości, które potwierdza autentyczność i pochodzenie konkretnego produktu spożywczego. Ta klimatyczna restauracja wykorzystuje sezonowe lokalne surowce i starożytne receptury, ręcznie przetwarzane, aby przekazać smaki Sycylii.